Bu bananlı şirniyyata ilk qaşıqdan heyran olacaqsınız.
Turkustan.az xəbər verir ki, bu şirniyyatın yumşaq, ətirli, zəngin banan və yüngül vanil dadı var. Hazırlamaq asandır və nəticə sizi mütləq sevindirəcəkdir. Bu keks səhər qəhvəniz, günorta qəlyanaltınız və hətta bayram yeməyiniz üçün mükəmməldir.
İpucu : Bişmiş məhsullarınızı daha sağlam etmək istəyirsiniz? 30-50 q buğda ununu tam taxıl unu ilə əvəz edin - dadı daha da möhtəşəm olacaq.
Bişirmək üçün nə lazımdır? (12 nəfərlik)
-
Yetişmiş banan (xəmir üçün) - 3 böyük (650-700 q)
-
Banan (bəzək üçün) - 1 əd. (200-250 q)
-
Yumurta - 2 əd.
-
Şəkər - 200 q
-
Kərə yağı (82,5%) - 100 q
-
buğda unu - 230 q
-
Qabartma tozu - 10 q (1 paket)
-
Vanil şəkər - 1 tsp.
-
Şəkər tozu (istəyə bağlı, bəzək üçün)
Necə hazırlanır?
Addım 1: Tərkiblərin hazırlanması
Kərə yağı yumşaltmaq üçün əvvəlcədən soyuducudan çıxarın və ya mikrodalğalı sobada bir az qızdırın.
Addım 2: Sobanı əvvəlcədən qızdırın
Temperaturu 170-175 ° C-ə qoyun.
Addım 3: Bananları doğrayın
Bananları soyun, blenderdən istifadə edərək püre halına salın və ya rəndələyin.
Addım 4. Yumurtaları şəkərlə döyün
Dərin bir qabda yumurtaları şəkər və vanil şəkəri ilə köpüklənənə qədər çalın. Yumşaldılmış kərə yağı əlavə edib qarışdırın.
Addım 5. Tərkibləri birləşdirin
Qarışığa banan püresi əlavə edin və qarışdırın. Sonra süzülmüş unu və qabartma tozunu tədricən əlavə edin, xəmiri yaxşıca qarışdırın.
Addım 6: Bişirmə
Çörək qabını yağla yağlayın, içinə xəmiri tökün və hamarlayın. Dilimlənmiş banan ilə bəzəyin, 45-50 dəqiqə bişirin.
Addım 7: Hazırdır.
Tortu tavada 10-15 dəqiqə soyudun, sonra boşqablara paylayın. İstəyə görə üzərinə şəkər tozu səpin.
Sınayın, əmin olun ki, bu sizin sevimli reseptinizə çevriləcək.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az