Şam yeməyi üçün çox dadlı qaraciyər qovurması - MÜKƏMMƏL LƏZZƏT


Qaraciyəri necə dadlı bişirmək olar?

Turkustan.az sizə möhtəşəm ləzzətli qaraciyər reseptini təqdim edir.

Əvvəlcə qaraciyəri soyuq su altında yuyun və damarları diqqətlə çıxarın. Bir çox insanlar qaraciyəri süd və ya suda 30-40 dəqiqə islatmağa üstünlük verirlər. Bu, xoşagəlməz ləzzətlərdən qurtulmağa və ətin daha yumşaq olmasına kömək edəcəkdir.

Yuduqdan sonra qaraciyəri kağız dəsmallarla qurudun. Sonra nazik dilimlərə kəsin. Bu qalınlıq bərabər bişirməni təmin edəcək və ətin yumşaq qalmasını təmin edəcək.

Ədviyyat
Qaraciyər dilimlərinə duz və istiot əlavə edin. Sarımsaq tozu, paprika, kəklikotu və ya bir az acı bibər kimi digər ədviyyatlar da əlavə edə bilərsiniz. Bu ədviyyatların ətə hopmasına icazə verin.

Tavanın əvvəlcədən qızdırın
Bitki yağı və kərə yağı qarışığı əlavə edərək, qabı orta atəşdə yaxşıca qızdırın. Kərə yağı yeməyə xüsusi dad verir, bitki yağı isə yanmağın qarşısını alır.

Tez qızartma
Tava kifayət qədər isti olduqda, qaraciyər dilimlərini elə qoyun ki, aralarında kiçik bir boşluq olsun. Qaraciyər çox tez bişir, hər tərəfini 2-3 dəqiqə bişirin. Əsas odur ki, onu həddindən artıq bişirməyin, əks halda sərtləşəcək. Qaraciyərin içi bir az çəhrayı rəngdə qalmalıdır.

Sous
Qaraciyəri bişdikdən sonra sousu hazırlaya bilərsiniz. Bunu etmək üçün bişmiş qaraciyərə şərab, bulyon və ya sirkə əlavə edə bilərsiniz. Nuş olsun!

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ