Sadə və dadlı qarabaşaq yarması yeməyi arıqlamağa, həzmi yaxşılaşdırmağa və maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə təsir göstərir.
Turkustan.az-ın məlumatına görə, diyetoloqlar qarabaşağın ayda 5 kq-a qədər arıqlamağa kömək etdiyini düşünürlər.
Lakin qarabaşaq yarmasını kefirlə hazırlamaq mütləqdir. Bu ikili təkcə arıqlatmır, həm də orqanizmin müalicəsində rol oynayır.
Kefir ilə qarabaşaq yarması niyə bu qədər sağlıqlıdır?Qarabaşaq həmişə uzunmüddətli toxluq və enerji verən, bitki zülalları və karbohidratlarla zəngin məhsul hesab edilib.
Qarabaşaq yarması qan təzyiqini sabitləşdirməyə kömək edir, qan damarlarını təmizləyir, şişkinliyi aradan qaldırır, qocalmanı ləngidir və qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır. O, həmçinin toksinləri təmizləməyə, maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Klassik versiyada qarabaşaq yarması qaynadılır, kərə yağı əlavə edilir, bəzən göbələk və ya ət ilə servis olunur. Ancaq arıqlamaq üçün onu həzmi normallaşdırmağa kömək edən, toksinləri çıxaran və bağırsaqlarda çürümənin qarşısını alan kefirlə birləşdirmək daha effektivdir.
Qarabaşaq yarmasını kefirlə necə bişirmək olar?
Qarabaşaq yarmasını kefirlə düzgün birləşdirmək üçün taxılları yaxşıca yaxalamaq, üzərinə qaynar su tökmək, suyu boşaltmaq və kefir əlavə etmək lazımdır. 2 stəkan qarabaşaq yarması təxminən 200 ml kefir tələb edir. Duz və ya şəkər əlavə etməyə ehtiyac yoxdur.
Cəmi 14 gündən sonra (fərdi xüsusiyyətlərdən asılı olaraq) dəyişiklikləri görə bilərsiniz: həzm normallaşır, çəki itirilir və dəri daha sağlam görünüş alır. /lent.az/