Günəbaxan yağında kokos və zeytun yağından daha az doymuş yağ var. Bundan əlavə, normada istehlak edildikdə, tərkibindəki artıq omeqa-6 yağ turşuları sağlamlığınıza zərər verməyəcək.
Turkustan.az xəbər verir ki, bunu britaniyalı dietoloq Rob Hobson yerli mətbuata açıqlamasında deyib.
Diyetoloqun fikrincə, günəbaxan yağından tamamilə imtina etməməlisiniz, çünki orta səviyyədə bu tamamilə zərərsizdir.
"Günəbaxan yağında zeytun və kokos yağından daha az doymuş yağ var (bir porsiyada təxminən 1,5 q). O, həmçinin 232 dərəcə yüksək tüstülənmə nöqtəsinə malikdir, bu da onu qızartmaq üçün yaxşı seçim edir", - o, izah edib.
Günəbaxan yağının dadından razı olmayanlar üçün Hobson kətan toxumu və kolza yağını sınamağı məsləhət görür. Onlar həmçinin doymuş yağda (hər xidmət üçün 1,1 qram) və ürək və beyin sağlamlığı üçün vacib olan alfa-linolenik turşuda (ALA) yüksəkdirlər. /bakupost.az/