Toronto Universitetinin tədqiqatçıları inək südünün soya südü ilə əvəz edilməsinin sağlamlığa necə təsir etdiyini öyrəniblər.
Onlar bunun üçün 500-dən çox insanın iştirak etdiyi əvvəlki 17 araşdırmanın geniş təhlilini aparıblar. Hər təcrübədə iştirakçılar dörd həftə ərzində hər gün 500 ml inək və ya soya südü içiblər.
Turkustan.az “Daily Mail”-ə istinadən bildirir ki, nəticələr inək südünün soya südü ilə əvəz edilməsinin bir sıra əsas sağlamlıq göstəricilərinə müsbət təsir göstərdiyini üzə çıxarıb.
Soya südü istehlak edən bütün iştirakçıların xolesterol, qan təzyiqi və iltihab səviyyəsində azalma olub. Bu təsirin ən mühüm amillərindən biri soya südünün inək südündən təxminən 60% daha az şəkər ehtiva etməsi idi.
Alimlər qeyd ediblər ki, sübutların toplanması inək südünün soya südü ilə əvəz edilməsini dəstəkləyir, bu da qan lipidlərini yaxşılaşdırmağa, qan təzyiqini normallaşdırmağa və böyüklərdə iltihabı azaltmağa kömək edə bilər. /Cebheinfo.az/