Axşam yeməyi üçün möhtəşəm lazanya resepti - Dadı damağınızda qalacaq!


Lazanyanı sevirsiniz, amma xəmirə qarışmaq istəmirsiniz? Nazik lavaşlar bunun üçün idealdır.

Turkustan.az xəbər verir ki, bu reseptdə biz sizə zəngin pomidor sousu ilə tərəvəz lazanyasının necə hazırlanacağını söyləyəcəyik, həmçinin onu daha da dadlı edəcək sirləri paylaşacağıq.

Nəyə ehtiyacınız olacaq?
300 q nazik lavaş
1 badımcan
2 balqabaq
3 pomidor
1 qırmızı soğan
4 diş sarımsaq
400 q pomidor sousu
200 ml pomidor suyu
100 q mozzarella
bitki yağı, duz, istiot

Lavaşdan tərəvəz lazanyasını necə hazırlamaq olar?
Lavaşı hazırlayın. Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın. Lavaşı düzbucaqlı şəklində kəsin ki, çörək qabına mükəmməl uyğunlaşsın.
Sousu hazırlayın . Qızardılmış sarımsağı bir qaşıq yağda qızardın, sonra pomidor sousu və suyu tökün. Qaynar hala gətirin, duz və istiot əlavə edin. 5-7 dəqiqə bişirin.
Tərəvəzləri hazırlayın . Soğanı doğrayın, pomidorları isə nazik dilimlərə kəsin. Badımcan və balqabağı dairələrə kəsin və hər iki tərəfli qızardın.
Lazanya yığın . Tavanın dibinə bir qat pomidor sousu, sonra 3-4 ədəd lavaş qoyun. Sonra tərəvəzlər, yenidən sous və lavaş gəlir. Bütün maddələr bitənə qədər təkrarlayın. Son qat sadəcə lavaş və sousdur.
Bişirin . Tavanı folqa ilə örtün və 15 dəqiqə sobaya qoyun. Sonra folqa çıxarın, rəndələnmiş mozzarella səpin və pendir əriyənə qədər daha 15 dəqiqə bişirin.
Lavaş lazanya tender, aromatik və doldurucu olur. Və ən əsası, müxtəlif içliklər əlavə etməklə asanlıqla uyğunlaşdırıla bilər!

Faydalı məsləhətlər
Lavaşı bıçaqla deyil, qayçı ilə kəsmək ən əlverişlidir.
Əgər sousun son qatından əvvəl bütöv bir vərəq lavaş qoyursanız, lazanya hissələrə bölün - beləliklə sous bütün təbəqələri daha yaxşı islatacaq.
Daha çox dad əlavə etmək istəyirsiniz? Müxtəlif pendir növlərini sınayın: ricotta, suluguni və ya hətta çedar.
Bu lazanya ailə yeməyi üçün idealdır. Sınayın və o, mütləq sevimli reseptinizə çevriləcəkdir!

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ