Bu resept sizi uşaqlığınıza qaytaracaq! Zərif, havadar, aromatik - səhər yeməyi və ya desert üçün idealdır. Əsas vacib bir addımı atlamamaqdır: kəsmik bir ələkdən yaxşıca keçirilməlidir ki, desert həqiqətən ipək kimi olsun.
Turkustan.az həmin resepti sizə təqdim edir:
Tərkibi (6 porsiya üçün):
kəsmik 5% - 600 q
mannı - 4 yemək qaşığı
Toyuq yumurtası - 3 əd.
Şəkər - 100 q
duz - 1 çimdik
Kərə yağı - 10 q
Necə bişirilir:
Addım 1. 22 sm diametrli forma hazırlayın: onu kərə yağı ilə yağlayın və mannını yüngülcə səpin.
Addım 2. Kəsmiyi iki dəfə incə ələkdən keçirin.
Addım 3: Sobanı 170°C-yə qədər qızdırın. Yumurtaları şəkər və duz ilə çırpın.
Addım 4. Yumurta qarışığını kəsmiyə tökün, mannı əlavə edin, qarışdırın.
Addım 5: Hazırlanmış əlavəni qaba tökün və 45 dəqiqə bişirin.
Addım 6: Soyuduqdan sonra Giləmeyvə, meyvə, xama və ya qatılaşdırılmış süd ilə servis edin.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az