Ət kotletindən seçilməyən möhtəşəm ləzzət: Həm sağlam, həm də doyurucu resept


Bu kotletlər menyusunu sağlam və doyumlu yeməklərlə şaxələndirmək istəyənlər üçün əla seçimdir.

Turkustan.az xəbər verir ki, mərcimək, kələm və yerkökü birləşməsi onları təəccüblü dərəcədə yumşaq və ətirli edir. Sadə inqrediyentlər, minimum vaxt - və süfrədə istənilən yan yeməklə və ya sadəcə salatla verilə bilən qidalı yeməyiniz var.
Hansı məhsullara ehtiyacınız olacaq?
4 porsiya üçün:

Mərcimək - 1,5 stəkan
Kələm - 400 q
Yerkökü - 1 əd.
Soğan - 1 əd.
Duz, qara bibər
Bitki yağı - qızartmaq üçün
Mərcimək kotletlərini necə bişirmək olar - addım-addım resept
Mərciləri yaxşıca yuyun və bir gecə isladın. Səhər suyu boşaldın, təzə su əlavə edin, qaynadın və 5-10 dəqiqə bişirin. Bir süzgəcə qoyun, artıq mayenin boşaldılmasına icazə verin, sonra onu robotla çəkin.

Tərəvəz bazasını hazırlayın,
soğanı doğrayın və yerkökünü sürtgəcdən keçirin. Bitki yağında qızılı rəng alana qədər qızardın. Doğranmış kələmi əlavə edin, yüngülcə qızardın, sonra bir az su tökün, örtün və 10 dəqiqə bişirin.

Kotletləri formalaşdırın
Tərəvəz qarışığını doğranmış mərciməklərlə birləşdirin, duz, istiot əlavə edin və hərtərəfli qarışdırın. Kiçik köftələr düzəldin.

Qızılı rəng alana qədər qızardın.

Siz kotletləri tərəvəz salatı, sous və ya sevdiyiniz qarnir ilə təqdim edə bilərsiniz.

Kotletləri daha da qidalı etmək üçün bir az çörək qırıntıları və ya irmik əlavə edin - onlar nəm saxlayacaq və onlara xoş bir quruluş verəcəkdir.

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ