Bu ədviyyatlar əsl möcüzədir: Dərmanları belə əvəz edə bilirlər!


Antibiotiklərin ortaya çıxmasından əvvəl insanlara bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edən ədviyyatlar idi.

Bu gün onların faydalı xüsusiyyətlərini də qiymətləndirməsək olmaz. Dietoloqlar soyuq mövsümdə hansı ədviyyatların xüsusilə vacib olduğunu və bədənə necə kömək etdiyi ilə bağlı məlumat veriblər.

Turkustan.az sizə həmin məlumatı təqdim edir.
İnfeksiyalardan qoruyan ədviyyatlar

Payız və qış aylarında virusa yoluxma riski daha yüksəkdir, lakin bəzi ədviyyatlar toxunulmazlığı dəstəkləyə bilər:

Kardamom, mixək və razyana bakterisid təsir göstərir, orqanizmi təmizləməyə və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Zəncəfil və oregano iltihabı aradan qaldırır, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır və mədə narahatlığının qarşısını alır.
Sarıkök və darçın pəhrizinizə daxil edilməli olan ədviyyatlardır.
Darçın qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Sarıkök yağların parçalanması prosesində iştirak edir, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ateroskleroz riskini azaldır.
"O, tez-tez əlavə olaraq istifadə olunur. Nəticədə, ateroskleroz və infarkt kimi ciddi ürək hadisələri riski azalır"-deyə, mütəxəssislər qeyd edir.

Pəhrizinizə düzgün ədviyyatlar əlavə edərək, yeməyinizi daha dadlı etməklə yanaşı, sağlamlığınızı da yaxşılaşdıra bilərsiniz.

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ