Portağal təkcə təravətləndirici və dadlı meyvə deyil, həm də faydalı maddələrin əsl xəzinəsidir.
Turkustan.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, portağal hüceyrələri sərbəst radikalların mənfi təsirlərindən qoruyan antioksidantlarla zəngindir. Bundan əlavə, bu sitrus meyvələrinin müntəzəm istehlakı kişilərdə koqnitiv funksiyaya müsbət təsir edir və qadınlarda insult riskini azaldır. Ancaq bu, bu meyvənin faydalı xüsusiyyətlərinin yalnız bir hissəsidir.
Portağalda olan C vitamini infeksiyalarla mübarizə aparan faqosit hüceyrələrini aktivləşdirərək immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Elmi araşdırmalar göstərir ki, qida rasionunuza C vitamini əlavə etməklə sağalma müddətini daha da tezləşdirə bilərsiniz.
Portağal suyu sidiyin pH səviyyəsini yüksəldə bilər, bununla da böyrək daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Buna görə də uroloqlar gündəlik qida rasionuna sitrus meyvələrini daxil etməyi məsləhət görürlər.
Bundan əlavə, portağalda olan efir yağları və limonen xroniki yorğunluğun öhdəsindən gəlməyə kömək edir. Onlar əhvalınızı yüksəldir, enerji səviyyənizi artırır və narahatlığı azaldır.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az