Şorbanı həddindən artıq duzlamaq olduqca asandır, xüsusən də onu yarımfabrikatlardan və ya evdə hazırlanan preparatlardan istifadə edərək bişirirsinizsə. Ancaq yeməyin dadı çox duzlu olarsa, narahat olmayın.
Turkustan.az xəbər verir ki, vaxt və ya maddələr itirmədən vəziyyəti düzəltməyin bir neçə sübut edilmiş yolu var.
Kartof əlavə edin
Ən sürətli və ən təsirli yol çiy kartofdur. Yumruları böyük parçalara ayırın və şorbaya əlavə edin. Kartof artıq duzu mükəmməl mənimsəyir və 10-15 dəqiqə bişdikdən sonra şorbanın dadına baxıb dadının yaxşılaşdığını görə bilərsiniz. Hər şey yaxşı olduqda, kartofu çıxarın və istədiyiniz kimi istifadə edin.
Düyü və ya taxıl bişirin
İkinci hiylə düyü, inci arpa və ya digər dənli bitkilərdir. Taxılları cuna torbasına qoyun və şorbada bişənə qədər bişirin. Taxıl duzu udacaq və artıq duzlu dad yox olacaq. Hazır olduqda, reseptdə lazım deyilsə, onu çıxarıb atıb ata bilərsiniz.
Çiy yumurta istifadə edin
Ayrı bir qabda yumurtanı döyün və daim qarışdıraraq nazik bir axınla şorbaya tökün. Bu, dadı tarazlaşdırmağa və artıq duzu bir az neytrallaşdırmağa kömək edəcəkdir.
Su və ya yağ əlavə edin
Şorba hazır olduqda, dadı hələ də çox duzlu görünürsə, onu qaynar su ilə istədiyiniz tutarlılığa gətirə bilərsiniz. Dadın sulu olmasının qarşısını almaq üçün bir az kərə yağı əlavə edin - bu, yeməyə daha zəngin dad verəcəkdir.
Şorbanızı təsadüfən həddindən artıq duzlasanız, narahat olmayın! Bu sadə üsullardan istifadə edərək, yeməyi korlamadan dadını asanlıqla bərpa edə bilərsiniz.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az