Banan tez qaralır və dadını itirir? Bəlkə də səbəb düzgün saxlamamaqdır.
Turkustan.az xəbər verir ki, bu meyvələr ətraf mühit şəraitinə həssasdır və onların təravətini necə uzatmağı bilmək vacibdir.
Banan niyə qaralır?
Bananın yetişmə prosesini meyvələrdən əmələ gələn etilen qazı sürətləndirir. Çox yetişən banan rəngini sarıdan qəhvəyi və ya qaraya dəyişir. Meyvələr çoxlu etilen buraxan alma və ya armudun yanında qalarsa, xüsusilə tez xarab olur.
Bananları necə düzgün saxlamaq olar
Bananları alma, armud və digər etilen yayan qidalardan ayrı saxlayın.
Uyğun bir yer seçin. Bananlar çox isti və rütubətli mühitləri sevmir, lakin soyuducu da onlar üçün uyğun deyil.
Meyvələri quru və sərin yerdə, məsələn, mətbəxdə qaranlıq bir şkafda saxlamaq optimaldır.
Bananların uclarını bağlayın. Etilenin sərbəst buraxılmasını yavaşlatmaq üçün meyvə uclarını bir selofana bağlayın.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az