Əsas vəzifə pendiri bakteriyalardan və həddindən artıq nəmdən qorumaq, eyni zamanda qurumasının qarşısını almaqdır.
Turkustan.az xəbər verir ki, bununla belə, saxlama şərtləri pendirin növündən asılıdır.
Sərt və yarı bərk pendirlər
Parmesan kimi sərt növlər ən yaxşı şəkildə yapışqan kağızlarda saxlanılır. Bu qablaşdırma üsulu üçün yarı sərt pendirlər də uyğundur. Bu növlər üçün perqament və ya mum kağızı tövsiyə edilmir, çünki pendir tez quruya bilər.
Yumşaq pendirlər
Mozzarella, feta pendiri və Adıge pendiri kimi yüksək nəmlik tərkibli pendirlər xüsusi yanaşma tələb edir.
Nəfəs alması üçün onları perqament və ya mum kağızına sarın.
Sonra qablaşdırılmış pendiri qapaqlı konteynerə qoyun.
Pendiri soyuducuda saxlayın, ancaq soyuducunun qapısına qoymayın. Temperatur və rütubətin tez-tez dəyişməsi məhsula mənfi təsir göstərir. Pendiri soyuducuda temperaturun daha sabit qaldığı hissəyə yerləşdirin.
Dondurucu yalnız bərk və yarı bərk pendirlər üçün uyğundur. Onlar bütöv və ya dilimlərə ayrılaraq dondurula bilər. Yumşaq pendirlər dondurucuda öz quruluşunu itirir və buzla örtülür, ona görə də bu üsul onlar üçün uyğun deyil.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az