Çox fərqli şaurma resepti: Klassik dadlardan bezmisinizsə, bunu mütləq sınayın!


Şauarma evdə asanlıqla hazırlana bilən ən məşhur küçə yeməklərindən biridir.

Turkustan.az sizə həm daha ucuz başa gələcək, həm də daha dadlı olacaq şaurma reseptini təqdim edir.

1.Özünüzü toyuqla məhdudlaşdırmayın. Bunu ət ilə əvəz etməyə çalışın:

Mal əti və ya quzu əti. Onları kimyon, keşniş və ya paprika ilə marinatlayın.
Dəniz məhsulları. Karides və ya kalamar qeyri-adi bir dad əlavə edəcək.

2. Souslar: müxtəlif ləzzətlər

Klassik sousu bununla əvəz etmək olar:

Sarımsaq və ya ədviyyatlı.
Tahin. Bu küncüt sousu şərq toxunuşu əlavə edəcək.
Şüyüd ilə qatıq sousu.
Avokado sousu.
Dadı artırmaq üçün sarıkök, kimyon və ya acı bibər kimi ədviyyatlar əlavə edin.

3. Tərəvəzlər: təravət və tekstura

Təzə və qovrulmuş tərəvəzlərin birləşməsini əlavə edərək şauarmanızı zənginləşdirin:

Pomidor, xiyar, Çin kələmi.
Bişmiş: badımcan, şirin bibər.
Turşu: turp, kornişon.
Xüsusi: Koreya yerköküsü.

4. Göyərtilər.

Təzə göyərtilər əlavə etdiyinizə əmin olun:
Şüyüd, cilantro, cəfəri.
Daha parlaq bir ətir üçün - nanə və ya reyhan.

5. Pendirlər

Qeyri-adi pendir növlərindən istifadə edin:

Feta, pendir və ya mozzarella qaymaqlı notlar əlavə edəcək.

6. Fındıq və toxum: xüsusi toxunuş

Şaurmaya küncüt toxumu və ya doğranmış qoz, fındıq səpin - bu, zəriflik əlavə edəcəkdir.

7. Lavaş: xırtıldayan əsas yaratmaq

Şauarmanı xırtıldayan etmək üçün hazır lavaşı zeytun yağı ilə tavada yüngülcə qızardın.

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ