Soyuq qış günündə dadlı bir şorba reseptinə nə deyirsiz? - MÜTLƏQ SINAYIN!


Çox dadlı bir borş resepti ilə tanış olun.

Turkustan.az xəbər verir ki, bu şorba qış tətilindən sonra formaya düşmək üçün əla bir reseptdir, ancaq çörək və xama ilə qarışdırmamaq vacibdir. Yüngül, dadlı və sağlamlığınız üçün çox faydalıdır.

Tərkibi:
Dərisi olmayan toyuq budu
3 litr su
0,5 kq təzə kələm
soğan
2 təzə çuğundur
kök
Pomidor
sarımsaq
Kərəviz sapı
2 orta kartof
Göyərti
Duz, istiot, dəfnə yarpağı
1 xörək qaşığı bitki yağı

Bişirilmə qaydası:

Əvvəlcə toyuq budu bulyonu bişirin. Qaynadıqdan sonra birinci suyu boşaltmaq və ikinci, təmiz su ilə bişirməyə davam etmək daha yaxşıdır.
Təxminən 3 litr bulyon olmalıdır, sonra toyuq çıxarın. Onu başqa bir yemək və ya, salat üçün saxlayın.

Qaynayan bulyona doğranmış kartof və kələm əlavə edin. Kartof yarı bişənə qədər bişirin.
Yerkökü, soğan və çuğunduru doğrayın. İstəsəniz, çuğunduru əvvəlcədən bişirə bilərsiniz, qalan inqrediyentləri isə çiy bulyona əlavə edə bilərsiniz.
Daha 15 dəqiqə bişirin, sonra doğranmış kərəviz və pomidor əlavə edin.
Sonda duz, istiot, dəfnə yarpağı, bitki yağı və sarımsaq əlavə edin.
Borşu təxminən bir saat qapağı yarı açıq halda bişirin.
Göyərti əlavə edin.

Bu yemək çox doyurucu deyil, amma çox dadlı və sağlamdır. Xüsusilə öz bədən quruluşuna baxanlar üçün mükəmməldir. Nuş olsun!

Aytən Yaşar/ Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ