Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə, orqanizmdə iltihabı artıra biləcək bir sıra qidaları məhdudlaşdırmaq vacibdir
Bu məhsullara ilk növbədə şəkər daxildir. Patogen orqanizmlər də daxil olmaqla gözəl bir qida mühitidir və soyuqdəymə zamanı şəkərdən sui-istifadə limfa sistemini zəiflədə bilər.
Bütün süd məhsullarını da məhdudlaşdırmağa dəyər. Bu cür məhsulların böyük faydalarına baxmayaraq, onlar seliki qalınlaşdırır və nəfəs almağı çətinləşdirir.
Siz həmçinin kofeinli içkilər içməkdən çəkinməlisiniz, çünki onlar susuzluğa səbəb olur. Ancaq mümkün qədər tez-tez təmiz su, meyvə içkiləri və bitki çayları içməlisiniz - bu, toksinlərin çıxarılmasını yaxşılaşdırır. Alkoqoldan imtina etmək də eyni dərəcədə vacibdir - bu cür içkilər bədəni zəiflədir və sağalmanı daha uzun müddətə aparacaqdır.
Qırmızı ətlərə də qapılmamalısınız. Bu ağır qidadır, bədən onu həzm etmək üçün çox enerji sərf edir. Bu, digər yağlı qidalara da aiddir - ilk növbədə qızardılmış və fast-food./lent.az