Sarımsaq yeməklərə özünəməxsus ləzzət verir və təbii antibiotik olduğu üçün tez-tez seçilən qidalar sırasındadır.
Turkustan.az xəbər verir ki, bununla belə, sarımsağın faydaları ilə yanaşı, kəskin qoxusu da var. Əlinizdəki sarımsaq qoxusunu yox etmək üçün bu təbii üsullardan kömək almağa cəhd edə bilərsiniz.
Təbii antibiotik olan sarımsaq qış aylarında istehlak edildikdə bizi xəstəliklərdən qoruyur. Təəssüf ki, özünəməxsus dadı ilə yeməklərə ləzzət qatan sarımsağın mənfi tərəfi də var. Dadı qədər kəskin olan sarımsağın qoxusu əlinizə keçdikdən sonra heç vaxt getmir.
Sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün həyat qurtaran praktik məlumatlara daxil olan bəzi təbii üsullardan kömək ala bilərsiniz . Sarımsaq qoxusunu əlinizdən çıxarmağın hiyləsi olan bu təbii üsullarla qoxusunu qısa müddətdə yox edə bilərsiniz . Əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmağın hiyləsi olan təbii üsullar bunlardır:
Limon: Limon təbii dezodorantdır. Təzə mahiyyəti və təbii turşusu ilə limondan istifadə sarımsaq qoxusundan xilas olmağa kömək edir. Bu üsuldan kömək almaq üçün ovuclarınıza limon sıxıb 1 dəqiqə əllərinizi ovuşdura bilərsiniz. Sonra əllərinizi yaxalaya bilərsiniz.
Metal əşyalar: Metal qaşıqlar və bıçaqlar da qoxu tutma xüsusiyyətinə malikdir. Mətbəxinizdə polad bıçaq və ya qaşıqların sürtülməsi sarımsaq qoxusunu əlinizdən çıxaracaq. Bununla belə, bıçaqdan istifadə edərkən diqqətli olmalısınız və mümkün olduqda yalnız iti olmayan hissələrə toxunaraq onları çıxarmaq lazımdır.
Türk qəhvəsi zəmisi: Türk qəhvəsi dadlı olduğu qədər də faydalıdır. Əgər əlinizdə sarımsaq qoxusu qalıbsa, o zaman əllərinizi türk qəhvəsi torfları ilə ovuşdurmağı seçə bilərsiniz. Türk qəhvəsi çəmənləri əllərinizdə sarımsaq qoxusunu tutacaq və yox edəcək. Əllərinizi bir müddət qəhvə çöküntüsü ilə ovuşdurduqdan sonra yuya bilərsiniz.
Pomidor: Tanınmış üsul olmasa da, pomidor həm də əldə sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmağa kömək edir. Sarımsağın qoxusundan xilas olmaq üçün bir pomidoru ortadan kəsib, açıq hissələrini əlinizə sürtmək kifayət edəcək. Prosesi 1-2 dəqiqə davam etdirdiyiniz zaman sarımsaq qoxusunun yox olduğunu görə bilərsiniz.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az