Mətbəxdə xüsusi yeri olan soğan, demək olar ki, hər yeməkdə istifadə edilir və sağlamlıq üçün faydalı hesab olunur.
Turkustan.az-ın xəbərinə görə, mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, müəyyən hallarda soğanın istehlakı sağlamlığa zərər verə bilər.
Həssas sağlamlıq şərtlərinə malik olan şəxslərin soğanı istehlak edərkən ehtiyatlı olması tövsiyə olunur.
Soğanın sağlamlığa zərərlərini təqdim edirik:
Mədənin həsasslığını artırır
Soğanın tərkibindəki təbii turşular mədəsi həssas olan şəxslərdə yanma və turşu hissi kimi narahatlıqlara səbəb ola bilər. Həmçinin, soğanın həddindən artıq istifadəsi tərləmə zamanı xoşagəlməz qoxuya səbəb ola bilər.
Həzm sisteminə ziyan vurur
Həzm sistemi həssas olan şəxslər soğanı ölçülü və diqqətlə istehlak etməlidir.
Qan şəkərini tarazsızlaşdırır
Soğan qanı duruldan maddələr ehtiva edir. Bu səbəbdən qan durulducu dərman qəbul edən şəxslər üçün soğanın istehlakı tövsiyə edilmir. Eyni zamanda, soğanın tərkibindəki bəzi maddələr qan şəkərinə təsir göstərə bilər, buna görə də şəkərli diabet xəstələrinin diqqətli olması vacibdir.
Qan laxtalanmasını gecikdirir
Soğan qan laxtalanmasını gecikdirir. Qanaxma pozuntusu olan şəxslər üçün soğanın istehlakı təhlükəli ola bilər. /Musavat.com/